Bakkerij Klaas Hartog
De geur van versgebakken brood
Wie op de vroege ochtend een ommetje maakt door de Spuistraat in het centrum van Spakenburg, herkent de geur van versgebakken brood. Terwijl de meeste mensen net ontwaken valt er warm licht door de winkelramen en als u goed kijkt ziet u een bakker die de eerste broden uit de oven haalt en in de winkel laat afkoelen. Voor deze beleving hoeft u helemaal niet vroeg uw bed uit. Open een zak bollen of zet uw tanden in één van onze Spakenburgse koeken en waan uzelf in de Spuistraat.
Licht gebakken
Een kenmerkende eigenschap is de lichtgebakken…
De geur van versgebakken brood
Wie op de vroege ochtend een ommetje maakt door de Spuistraat in het centrum van Spakenburg, herkent de geur van versgebakken brood. Terwijl de meeste mensen net ontwaken valt er warm licht door de winkelramen en als u goed kijkt ziet u een bakker die de eerste broden uit de oven haalt en in de winkel laat afkoelen. Voor deze beleving hoeft u helemaal niet vroeg uw bed uit. Open een zak bollen of zet uw tanden in één van onze Spakenburgse koeken en waan uzelf in de Spuistraat.
Licht gebakken
Een kenmerkende eigenschap is de lichtgebakken structuur die u bij veel van onze producten tegenkomt. Deze ambachtelijke techniek stamt uit de vorige eeuw. Spakenburgse vissers waren de hele week op zee. Door het brood licht te bakken bleef het langer zacht waardoor deze vissers ook aan het eind van de week genoten van een smaakvolle boterham. Licht gebakken producten zijn inmiddels een handelsmerk van Spakenburg. Denk naast bollen en brood aan de Natte Keek, Jan Hagel en natuurlijk het overheerlijke Spakenburgse Hart.
Kwaliteit en ambacht
In 1983 nam Klaas Hartog de bakkerij van Steven de Graaf over. In die tijd verschoof de focus bij veel bakkerijen naar de retail en supermarkten. Juist daarin wilde Klaas zich onderscheiden. Ambachtelijke producten, gemaakt met verfijnde technieken, de beste ingrediënten en het juiste bakmoment. Want zeg nou zelf, wat is verser dan een brood dat net uit de oven komt?
Tegenwoordig is er veel veranderd. De komst van internet, online bestellingen en platforms zoals De Lokalist geven een andere dynamiek en veel meer mogelijkheden. Bovendien vindt u ons brood nu ook in de lokale supermarkt. Wat al die jaren onveranderd bleef is de kwaliteit en versheid van al onze producten. Karakteristiek en licht gebakken. Proef het zelf.
Bekijk het assortiment in de webshop, bestel online of via telefoon. En natuurlijk bent u van harte welkom in onze winkel.
We zien u graag!